Ja.. Nettopp ja..
Ja.. Nettopp ja..

“På fredag skal man kose seg”

Det er jo ikke mye som slår fredag kveld da!!! Herlighet. En lang uke sitter sitter godt befestet i brokken og i et stadig mer resignerende hårfeste. Kunder kjefter og smeller, og middagen bestod av en skål havregryn.. På veien hjem var det store spørsmålet hva dagens middag skulle bestå av. Det er i slike stunder man reduseres til et offer. Som en ryggmargløs kommunepolitiker uten ideer eller gjennomføringsvilje står man der, naken og eksponert for den store verdens fristelser. Da er det kort vei til Venezia Pizza. 

Den perfekt stekte bunnen danner fundamentet for hvordan resten av herligheten er bygget. En rund og søt tomatsaus ligger som en perfekt isolering mellom grunnmur og tak. Osteblandingen som dekker hele pizzaen, i rikelige mengder, suger til seg alle smakene fra nydelig salami og pepperoni, mens et dryss av paprika sørger for at man bare er 4,5 unna 5 om dagen-konseptet. Sausen du kan få mot et ørlite vederlegg, hever opplevelsen til nye høyder. Tonight, I dine with the Gods. 

Dessverre kan jeg ikke være like raus med komplimentene hva de ansatte gjelder. Løgnere og bedragere hele stokken. De hevder én stor pizza skal holde for 2-4 mennesker. Dagens lille power-økt viste at dette er langt fra å holde vann. Og det som hindrer meg i å åtsle i meg det siste stykket, er like mye skammen som mettheten. En familiepizza på høykant er ikke pent å se på. Det ble et raskt buksebytte på stykke nummer 6, for å få presset ned nr 7. Nr 8 ligger fortsatt som du ser og håner meg. Vel, vi får se hvem som ler sist, you piece of meat! 

Bilde: pbs.twimg.com
Bilde: pbs.twimg.com

Men fra spøk til Halvor!

“På fredag skal man kose seg”. – Det er jo litt i tiden for min del å dvele litt ved nettopp slike uttrykk. For hva impliserer det å skulle kose seg nettopp på fredag? Det ligger i uttrykket at man har jobbet hardt hele uken for å kose seg i helgen. Det ligger også i uttrykket at man ikke koser seg like mye i hverdagene. Det er 5 hverdager pr uke. Det er 260 ukedager i året. Og 52 søndager. Det er 312 dager man bruker på å engste seg for “hverdagen”. 

Og den vanskelige vil selvsagt si at hver dag er en fest, og at livet blir hva du gjør det til selv. NEI, og NETTOPP. Jeg syns ikke det er en fest å komme så sliten hjem fra jobb at jeg ikke orker noe annet enn å innta horisontalen på sofaen. Bare for å vente på at det skal gjenta seg dagen etter. Jeg syns ikke det er en fest å være så trøtt at jeg ikke orker å trene etter jobb. For meg er trening en så stor glede i livet, at jeg blir lei meg i perioder jeg ser at det faller vekk. Noen vil vel si at vi er tilbake til viljestyrke igjen. Du ser jo hvordan det gikk med pizzaen. 

Vel. Det ligger litt mer bak. Nå blir det et lynsammendrag av det siste halvåret her.

*I mai/ juni skjønte jeg at jeg ville ta en lite annen vei i livet, enn jeg var inne på med studiet mitt osv. Poenget var aldri, og er fortsatt ikke at jeg ikke vil studere. Jeg vil bare vite at jeg studerer det som er rett for meg, og på rett tidspunkt. 

*Enter Safe Education. I sommer tok jeg en utdannelse som personlig trener, og jobbet en periode på Sats Elixia. Jeg digget den jobben, og de arbeidsoppgavene som fulgte med. Det virkelig store problemet var at jeg var økonomisk rævkjørt, og pt-yrket tar noen måneder å dra i gang. For den som ønsker seg en pt-utdannelse, så kommer det et innlegg om det snart. – Det er nok noe jeg kommer til å returnere til i en eller annen grad, på et eller annet tidspunkt. For den som får det til å gå rundt, og evner å planlegge ordentlig godt, kan det fort vise seg å være drømmeyrket.

*Så; Da var det kun én ting å gjøre, og det var å flytte hjem for en stund og skaffe en stabil jobb som kunne rette opp det økonomiske uføret som var i gang. Det har vært en velsignelse. Igjen ber jeg om ikke å bli misforstått. Jeg sier at 9-16 ikke er noe for meg. Det er en sannhet med modifikasjoner. Det er fantastisk å ha stabil lønn. Det er fantastisk å ha herlige kollegaer man møter på jobb hver dag. Det er fantastisk å vite at man har regninger under kontroll. La det heller ikke være usagt at jeg elsker å jobbe. Hele dette prosjektet handler på ingen måte om å slippe å jobbe. Det handler om å få kunne jobbe med de tingene man elsker. Hver eneste dag. Og dersom det er mange, og varierte ting, kan det hende at freelance, eller selvstendig næringsdrivende er nettopp veien for deg også. 

Så, there you have it

Det livet jeg sikter etter, er det livet der jeg styrer min egen tid fritt. I det legger jeg å kunne jobbe fleksible timer. Sannsynligvis ender det med at jeg jobber enda flere timer enn i dag. Men da er hver eneste time fylt av arbeidsoppgaver jeg gjør for min egen del. Bygger min egen drøm. Ingen andres. Drømmen er å kunne ta fri midt på dagen når det er sol og fint vær. Unne seg en tur i Holmenkollen når løypene er folketomme og nypreppa. Kunne ta en ferie på kort varsel, og heller jobbe fra macen. Se verden. Møte mennesker. 

img_0350

Eller i planen jeg jakter nå; Reise vekk for en lengre periode, mens jeg studerer nettstudier på siden. For å kunne finansiere et liv på reise, i for eksempel Asia, trenger man ikke i nærheten av like mye penger som man gjør her hjemme. Det vil si at et studielån og noe ekstra-inntekt på si vil være mer enn nok. Spørsmålet er like mye hvor man kan få mest for hvor mye. Hvor langt kommer jeg med 10 000,- i mnd i Norge? Hvor langt kommer jeg med 10 000,- i mnd i Vietnam? Du skjønner greia.

I bunn og grunn trenger man ikke så veldig mye. Det er greit å kvitte seg med alt av gjeld, ha en liten buffer og en inntekt som kommer stabilt mens man reiser. I det øyeblikket det er gjennomført, er drømmen innen rekkevidde. Og der har jeg plutselig skissert hele planen for deg. DERFOR, bruker jeg nå min tid på å lete under enhver sten etter muligheter. Og de er mange. Man må bare lande, og gjennomføre. 

Er jeg gal, eller gjør jeg bare det alle andre også drømmer om? 

Det jeg frykter er å skulle leve for fredagene og lørdagene. At livet går i en evig runddans, med jobb som sentrum.  

Hver dag skal være en fest. Og livet er det du gjør det til selv. Det er liksom litt det jeg prøver å få til her da.. 🙂 Selv om det er et stykke frem, som du kan lese her.

Har du noen ideer jeg kan bruke, eller erfaringer jeg kan dra nytte av? DA hører jeg gjerne fra deg 🙂 

-xoxo-

 

Legg igjen en kommentar :)