En ting skal være helt sikker – Vi lever i en skummel tid!! Robotene tar over arbeidsplasser og bilene skal kjøre av seg selv. Det er ikke arbeidskraft fra Mexico Trump burde frykte, det er arbeidskraft fra Kina. Som går på strøm. Kald, rå, hjerteløs strøm. Fremtiden.

Og si akkurat hva du vil om det- det kommer! Og det kommer fort. Som ufaglært arbeidskraft merker jeg det på kroppen hver eneste dag. De jobbene som ikke krever høy utdannelse og som ofte er rutinestyrt, står i konstant fare. For øyeblikket jobber jeg på et kundesenter. Kundesenter-yrker, og telefonsalgs-yrker er spådd med 98% sikkerhet å forsvinne innen 10 år. På min egen iphone snakker jeg daglig med Siri. Siri er Apple sin egen robot, som kan svare deg på det aller meste. Hun styrer alarmen for deg, tar notater, bestiller mat og sjekker buss-tidene. Om ikke lenge frykter jeg at det er Siri som svarer i telefonen når kundene ringer inn med sine bekymringer, klager, livsproblemer og utfordringer. Problemet er at hun nesten kunne klart jobben allerede.

Det er mange jobber som merker dette allerede, og flere vil det bli! Kun de med spesiell kompetanse vil ha en stor fremtid i arbeidslivet. For de uten spesielle skills, blir det en lang sammehengende oppoverbakke..

LES OGSÅ “Hvorfor alle burde blogge!

Men – Er vi overflødige?

Vel – ikke helt enda da. Heldigvis. Heheheheh – Har du ikke sett denne enda; SE! Dette er to roboter, som forsøker å føre en samtale med hverandre. Det er ikke hverdagskost. Det skal vi være jævlig glad for.

Haha – vi sitter nok trygt foreløpig!! 😀

MEN! Det er ikke lenge igjen. Og nå begynner land sakte men sikkert å leke med tanken om borgerlønn. Har du hørt om det?

Borgerlønn for the win

Smarte hodet har allerede begynt å se på en løsning der alle borgere får utdelt en månedlig lønn. De som vil må gjerne jobbe ved siden av, for å tjene ekstra, men for noen trengs da ikke ekstra inntekt. Dette er ikke til de som trenger, men til alle. I det øyeblikket du passerer 18, får du en fast sum overført fra staten til din egen konto månedlig. Dette er nettopp fordi robotene i fremtiden tar jobbene våre, og det vil snart ikke være nok ledige jobber til alle. De samme smarte hodene har regnet på at dette sannsynligvis er en billigere løsning enn dagens trygdeløsning, med alt byråkratiet rundt, og de vanvittige kostnadene knyttet til det. Det vil være like billig å gi alle like mye, som prosessen rundt å velge hvem som skal få. Mye cæææsj spyles i dass på den måten. *Lukk øynene og se for deg et illustrerende bilde av penger som spyles i do*

Litt av poenget med en sånn løsning er å oppfordre flere til å drive med egne prosjekter, og på den måten skape flere arbeidsplasser, og drive teknologien videre. Flere gründere kan realisere drømmer og prosjekter, og flere kan engasjere seg i oppstartsmiljøer, som ofte betaler dårlig ellers.

LES OGSÅ “Vet du hvorfor, vet du alt!

Risikoen er jo at dette også vil bidra til langt større konkurranse i de markedene der gründere så strømmer til i fremtiden. Jeg mistenker at særlig innen kreative yrker, vil det bli mange om beinet. Og altså.. Det er en grense for hvor mange bilder man kan ha på veggen, hjemmestrikkede bordlapper man kan ha på bordet og hvor mye hjemmelagde knekkebrød du kan fylle skapene med.

Jeg har tatt saken i egne hender, og begynt å tapetsere Oslo med egen-reklame. Når robotene kommer en gang i fremtiden, skal de i det minste vite hvem jeg er!

Hva? Hvis Trump kan komme med alternative fakta, kan jeg! 🙂

Det som ER fakta, er at vi mekka verdens beste fastelavensboller på søndag 😀

Legg igjen en kommentar :)