En sjelden gang i blant blir man introdusert til en idé, et frø, som man umiddelbart skjønner at man må gi muligheten til å vokse. Om planten overlever eller ikke, vil kun tiden vise.

Som hvilket som helst frø som plantes, er det viktig å gi det næringen som trengs. Litt lys, litt oksygen, litt vann, korrekt temperatur og masse, masse kjærlighet.

Jeg skrev for en tid siden et innlegg om ja- og nei-mennesker. Noen mennesker er eksperter på å si “nei, men”. Til alt. Uansett. Utfordringene får større fokus enn mulighetene. Jeg avskyr slike mennesker. Jeg forsøker å holde meg så langt unna de som overhodet mulig. De dreper entusiasme og glede mer effektivt enn en dørvakt på byen.

Min bror er et ja-menneske. “Ja, og”. Det er noe herlig forfriskende med mennesker som ser muligheter istedenfor utfordringer. Misforstå meg rett her. Det kommer en tid for å skyte ned selv den beste idé, men det er ikke så tidlig i prosessen. En hvilken som helst idé, fra et hvilket som helst menneske kan være en diamant i forkledning. Av og til kan det være små bagateller som skiller en halvgod plan fra en vinnende oppskrift. I dag fløt ideene fritt på Opus café i Tønsberg.

LES OGSÅ “Gründerdrømmen er endelig i gang

En familiebedrift ligger i luften. Kanskje ikke helt enda, men definitivt ikke langt unna. En forening av interesser, fra flere hold, som kan danne grunnlaget for noe nytt. Noe potensielt stort. En bedrift som kan servere et arsenal av produkter – til et trengende marked. Vel, vi får nå se.

Vi jobbet masse med idémylding på Høyskolen Kristiania, i faget “Kreativ metode”. Erik Lerdahl er blant landets fremste eksperter på kreativitet. Han er klokkeren i sin tro på at alle er kreative, og at kreativitet kan læres. Vi var så heldige å få han som foredragsholder i en forelesning. En idé kan skapes gjennom en tilfeldighet, eller gjennom hardt arbeid. Og ved å aldri si nei til en idé, men heller oppfordre til å utvikle, kan man fort komme inn på et nytt spor. En ting bygger på en annen, og leder til en tredje. I dag var en sånn dag.

LES OGSÅ “Robotene kommer! Er du klar for fremtiden?

Og flere skal vi bli

I mange år har jeg blitt spurt om å være med på prosjekter, og spurt andre om å bli med på mine. Noen av disse har jeg hatt trua på, og andre har jeg visst tidlig at aldri vil bli noe av. Å finne en makker, eller en partner er ikke en lett jobb.

Hva er vel da bedre enn å kunne gjøre noe med familie? De du kjenner bedre enn noen andre? Det kan bli riktig så gøy. Og vi skal ha med flere på prosjektet. Håkon.. Vent deg en telefon 😉 Dette blir bra!

Jeg har trua på at de som lykkes i fremtiden, er de som kan levere et totalprodukt innen flere områder. Dét skal vi gjøre. Og dét skal vi lykkes med.

Nei- dette var gøy!

Til alle trofaste lesere av denne bloggen, ønsker jeg deg en RIKTIG god helg 🙂 Fortsett å drømme og fortsett å tenke stort! Alt du trenger er ett frø. Så kommer resten av seg selv.

Nuss nuss! – Vi snakkes til uka 🙂

Legg igjen en kommentar :)