– “Sorry, jeg har ikke sjans! Kanskje en gang til uka? Eventuelt neste år? Ikke tid nå.” 

Igjen skriker vekkerklokka i mot deg. Den vante tordentalen. En smertelig påminnelse om at arbeidet kaller. Er du rask rekker du kanskje å få kastet i deg en matbit før du må beinfly til bussen, eller kaste deg i bilen. Ruta dogger til den grad at du er halvveis Spania før du egentlig har sikt over veien foran deg. Bra du har kjørt ruta til jobb 1000 ganger før. Landskapet forandrer seg heldigvis ikke, og han fotgjengeren pleier ALDRI å gå over veien 07:43. Det er bare å be til høyere makter om at han ikke gjør det i dag heller.

Av med jakka, på med smilet. Møter, kunder, telefoner og mail. En rask lunsj som fullføres i heisen på vei tilbake. Fullføre arbeidsoppgavene i god tid før 15, for etter det skjer det jo ikke en drit hos noen. Da må det vente til i morgen. Forbanna økonomi-avdeling. De gjør jo akkurat som de vil de? Korte dager, langhelg med ekle bilder fra hytta på Norefjell. 

Ferdig. Faen. Komme seg ut under radaren til sjefen så du unngår køen gjennom byen. Jaja. Det du slipper unna der, møter du i kassa på Rema uansett. Sakte går det. Gamla først i køen insisterer på å bli kvitt litt småmynt når hun først har anledningen. Klementiner og kammerdrops til en verdi av 766,- skal betales i kronestykker og en pantelapp på 12,50,-. Jaaaajaaaa, kjør nå FOR ALL DEL PÅ! Det er ikke sånn at jeg har noe å rekke. 

Middag på 1-2-3 står det jo på pakka? Hvorfor i svarte f#$* skal man da kutte grønnsaker, “smake til” med eksotiske planter og belgvekster og melke fire kyr for å få den “ultimate suppe – akkurat som hjemmelaget”…. Get a GRIP Toro.. Melk kyra sjæl. Ja sleng nå hele dyret i for min del. 1-2-3 står det. Ikke 123. 

Klokka passert 17.30 allerede.. Ja, da er det bare å dra seg til treningssenteret så man kan stå i litt mer kø da. Stått i kø OPPÅ tredemølla mange ganger jeg. Ofte står PT-ene og roper “ikke dytt, alle kommer på” ved siden av. Og der er a igjen… Gamla med vekslepengene!!! 

19.30. Hjemme. Mer mat. Ikke Toro denne gangen nei. Ikke igjen. En enkel og tørr brødskive får duge. Dusje. 

20.15. Et par timer til sengetid. Ja NÅ skal vi kose oss… 🙂 Film på tv3. 20% film, 80% reklame. Selv da føler du at du har dårlig tid. Nå må vi skynde oss å nyte, før dagen er over!! Scumbag brain. – Men det er jo klart at når du endelig nå slapper godt av, går telefonen varm borti hjørnet. Massiv aktivitet på alle chatter, grupper, snapper og Insta. Du fåkke helt fri vettu 😉 Aldri!

 

23:00. Natta.

06:30

Time to do this shit again – Bilde: Fsensitivity (Facebook)

Mer tid, takk

Helt uavhengig av videre planer, er dette noe jeg kjenner jeg sliter med. Dagene raser av gårde, og det er liksom aldri tid til å gjøre alt en vil. Helgene går fort til å hente seg inn, og ofte blir de lite produktive. Ukedagene bare forsvinner. I Sverige ser de på en mulighet for å kutte arbeidsdagene ned til 6 timer. Ideen er at man ved å jobbe kortere dager tvinges til å være mer effektiv på jobb. I enkelte yrker vil dette selvsagt ikke ha all verdens praktisk betydning. Likevel vil jeg tørre å påstå at dette er en løsning ,i flere jobber enn ikke, man burde gi et ordentlig forsøk. Jeg vet selv hvordan dager kan gå med til unødvendig møtevirksomhet, kaffeprat og surfing på nett. Wurf? Nei.. Den funka ikke helt. Verdt et forsøk.

Tenk deg det da. 9-15. Eller 8-14. 10-16? Mer tid til de du er glad i. Mer tid til egne prosjekter. Mer tid til å hente seg inn. En strengere pause-policy og 30 min lunsj for alle, i tillegg til 100% innsats fra alle, hver dag, mot å kunne gå før? Jeg tror til og med at 6 timer kan shaves til 5. 

Fremtidens kapital

Jeg er 100% sikker på at vi må være forsiktige med å leve livet i et tempo som er så høyt. Det er et spørsmål om tid før sykdommer relatert til utmattelse eksploderer på et globalt plan. Det går ikke an å rekke alt. Spise hjemmelaget sunn mat, trene hele dagen, overprestere på jobb, briljere i sosiale medier, ha fantastiske fester og middager, reise jorden rundt og være i parken hele helgen. Det må finnes tid for å roe ned litt. Nyte ting mens de skjer. Nyte de tingene du vil nyte. Gjøre de tingene du vil gjøre.

– “Ja supert! Det er jeg med på 🙂 Jeg har masse tid! Gleder meg!” 

 

-xoxo-

Legg igjen en kommentar :)