Foto: Asgeir Høimoen, Hamar Arbeiderblad. Foredrag dropout Hamar katedralskole katta.

Shit, for et døgn. Kvelden har ikke ordentlig kommet enda, men jeg føler jeg har vært våken i 18 dager i strekk. Foredrag og nettdebatt; Check!

I går ble det rett og slett aldri tid til å skrive noe blogginnlegg. Derfor kommer det en full oppdatering i dag 😀 Wohoo!

I dag var jeg leid inn for å holde foredrag på Hamar Katedralskole – Foran 250 elever. Fader, det er kick altså. Da er det bare å holde kjeften i gang. 250 elever så mot meg med intedanende og avventende øyne. Uvitende om hvilken tirade jeg skulle tre nedover hodene deres den påfølgende halvtimen. Historien om en ung gutt som ga fullstendig f*** i sin tid på Vgs. En historie som endte med hauger av stryk, et fraværstall så stort at man skulle tro det var snakk om et telefonnummer. En historie om å bite tenna sammen mens man fortsatt har muligheten. Før det er for sent. Før russetiden setter sitt siste hakk i beltet. 

I en halvtime skrek jeg om viktigheten av å få spikra en to´er, og ikke gå ut fra skolen med stryk på vitnemålet. For det koster. Mer enn hva som er sunt. Neste uke skal jeg tilbake igjen, og snakke med 300 til. 

Jeg tror de likte det, og jeg håper de tok det til seg. Dette er noe av det viktigste jeg forteller folk. Ikke gi deg selv et vanskelig utgangspunkt. Sørg for å holde alle dører åpne. Det er viktigere enn du tror. Hele foredraget er bygget på innlegget “Er du en drop-out?“, og et tidligere foredrag kan sees i sin helhet der.

Hamar Arbeiderblad var også på stedet og dekket foredraget. Artikkelen kan du lese HER.

Hamar Katedralskole

Klimakrisen er avverget. Jeg har kjørt nok tog det siste døgnet for oss alle.

Tønsberg – Oslo. Oslo – Hamar. Hamar – Oslo. Oslo – Tønsberg. I morgen blir det Tønsberg – Skien og Skien – Tønsberg. Det er mange kilometer det! Og i tillegg til 3500 timer på tog, har jeg rukket å møte gamle kollegaer, ha en mini-feiring av søsters bursdag (sorry at du ikke var der, brosj), samt hisse på meg en kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000. Hun var ikke særlig fornøyd med innlegget: “Nå Ær det nok, Rema” fra i går, som har fått over 1000 klikk, og fortsatt leses i høyt tempo! I gruppen “Stort og smått om sosiale medier” på facebook, fikk jeg gjennomgå. 

Sitter på toget og nett-debatterer da….


Skal bli digg å være en rask tur innom hjemme, før det braker løs igjen i morgen, med nye foredrag.. Da i Skien! Tog tog tog tog tog!!! Chuu-chuuuuu!

Men før den tid; HANDLE LITT!!

Kjapt, sunt og billig, Kiwi Kiwi!

-xoxo

Legg igjen en kommentar :)