Det er noe så vanvittig herlig og fantastisk med fredag. Helt til du skjønner at det ikke er fredag…

I dag var jeg i perlehumør fra det øyeblikket jeg stod opp. Kaffen smakte bedre enn vanlig, brødskiva smakte bedre enn vanlig. Hell, til og med kulden ute kjentes varmere enn vanlig! Kundene var sure, men det var ikke jeg. Da ble de også blide. Så blid var jeg der jeg stod med headsettet pent plassert over nydusjet hår at teletubbiene ville sett suicidale ut ved siden av meg. Ingenting slår fredag.

Jeg elsker fredager! Elsker dem!

Fra kjøkkenet på kontoret strømmet det ut godlukter, som det alltid gjør på fredager. Til vanlig lukter det vafler, men i dag var det pop-corn som var på menyen! Javel? Ikke feil det heller, si! Sikkert noe å gjøre med kveldens lønningspils og bowling- tenkte jeg. Smilet strakk seg fra øreflipp til øreflipp. Dum dag å glemme lypsylen hjemme på.. Kunne kjenne leppa begynne å strekke og sprekke. Who cares? 😀 Fredag, people!! Cheers!

Fredag 10 – en dag jeg har sett frem til lenge. Fredag betyr helg og 10 betyr lønn. Kontobalansen var allerede sjekket og feiret før jeg stupte i dusjen klokken 06:45 i dag. Alt linet perfekt for en episk helg. Alt var perfekt, bortsett fra en liten følelse av at det var nooooooe som ikke stemte. Du vet når du drar hjemmefra, og du lurer på om du husket alt? Litt den samme følelsen, bare at jeg ikke kunne brydd meg mindre. Fredag! Wohoo!

Lønningsdag for meg, har i mange år vært synonymt med å unne seg lunsj i kantina. Altså, det er ikke det at jeg aldri gjør det ellers, men alltid på lønningsdag. Det er noe magisk over å unne seg et bedre måltid, med stappfull konto. Stakkars pæng. De må da få litt pusterom der inne på konto. Greit å frigjøre litt plass.

Fredag!

I lunsjen satte jeg med et par kollegaer og gliste mens jeg kastet i meg en burrito med kylling og salsa. Noen av de rundt meg satte med sine tørre brødskiver og hjemmesmurte matpakker. Jeg tenkte i mitt stille sinn at slike mennesker må da ha det trist. Som ikke en gang unner seg et herremåltid når det både er helg og lønn. Så jeg spurte. Svaret? Det holdt på å svartne for meg da jeg begynte å legge to og to sammen.

“Nei jeg får ikke lønn før i morgen jeg – jeg får feire da”

Huh? Lønn i morgen? En lørdag?

“Nei, jeg tror du fikk det i dag? Får ikke alle lønn den 10?” svarte jeg spakt. Realiteten hadde fortsatt ikke slått inn.

“Jo?” – hun så rart på meg.

“Ja? Hæ?”

“10 er i morgen det! Det er 9 i dag 🙂 Dere nye får lønn 9.”

“AAaaaaaahhh, jaaa, daaa er jeg med.” Jeg tok en stor og feit bit av burritoen. Salsa rant all over the place.

“Hei, vent litt???!!!!”

En senete og seig kyllingbit nektet å dele seg. Halve biten danglet fritt sør for drøvelen min, som en pendel i luftrøret, mens den andre fungerte som et solid anker, godt festet mellom tennene mine. Hjernen spant av gårde….!

Hvis 10 mars er i morgen… Og i morgen ikke er lørdag. Da er 9 mars torsdag. 9 mars er i dag. Ergo; I dag er ikke fredag!!!!

En kvalmende følelse av forakt og grusomhet spredte seg gjennom kroppen min som svart olje.

LES OGSÅ “De kastet meg ut fra jobb

Jeg satte hendene til ansiktet, og sank sammen. “I dag er torsdag. I dag er ikke fredag”. Ordene gikk i loop i frontallappene mine. Det som skulle være en sjarmøretappe inn mot helg, burger og bowling ble redusert til en overdådig, pretensiøs, kostbar lunsj i kantina, som ikke engang smakte særlig godt. Og nå var jeg full av salsasaus i tillegg, der jeg satt som en idiot.

På en torsdag.

Legg igjen en kommentar :)