4 TIMER på legevakta. Det er ikke mange bedre måter jeg kan se for meg å tilbringe en torsdag kveld, bortsett fra nesten ALLE. 

Når du nå leser dette, skal du være klar over hvilke utfordringer det har medført meg å skrive dette. Sett med andre ord ekstra pris på dette innlegget. Jeg har en klamp om fingeren, på størrelse med en tennisball. – Et plaster sikkert plassert for å forhindre massivt blodtap. Mer om det senere.

Jeg visste det allerede i går. På jobb begynte den deilige muskelstivheten å melde seg etter lunsj. Det banket intenst bak øynene og jeg var varm, selv om jeg var kald. Å drikke og spise ble mer og mer utfordrende.. Det er jo ikke mer enn 2 uker siden sist jeg var syk, og da lå jeg flatt ut i 5 dager. Det er forbanne dumt å bli syk igjen nå. Særlig med tanke på at jeg ikke har vært ansatt i mer enn to måneder. Du har ikke lyst til å være han typen vettu, som alltid blir syk, og alltid på en onsdag.. Da er det jækla greit at en ekte lege kan gi deg svart på hvitt at du ikke bare er en hypokonder, men faktisk ER litt syk.

Og som vi alle vet, blir vi gutter mye sykere enn jenter. Det er opplest og vedtatt. Man flu er like reelt som sykdommen som nå herjer fritt i min 183 cm lange kropp..

Jeg visste det kom i går. I dag morges kom bekreftelsen. Vondt svelg, feber og stivhet i alle muskler.. Liten tvil om at dette ville bli nok en dag på sofaen.. Burde vært en lang dag på sofaen.. Sånn går det ikke når man har glemt å endre fastlege, og må bruke legevakta for å få sykemelding.

Vi har en oppskrift i familien, på et heksebrygg så sterkt, at det tar knekken på selv den verste infeksjon! Og selv om denne sørlige dagen endte i en ukes sykemelding, er det ingen tvil om at dette umiddelbart hjalp på formen! Til deg som blir forkjøla; test dette, og høst effektene av dens krefter uMIDDELbart!

Solbærsaft, honning, ingefær og pepper! Trust me. Lifesaver!

Mens jeg subbet av gårde til legevakten kjente jeg den indre krigen mellom heksebrygget og sykdommen på kroppen. Intense kamper foregikk, og svetten piplet og rant nedover ryggen. Klokken nærmet seg 15.00. Umulig at det er lang kø nå, fortalte jeg meg selv. Så grusomt feil jeg skulle ta. Lite visste jeg om det på daværende tidspunkt.

008? Digg, for på tavla stod det 007!

Da jeg spaserte inn, svett og i oppløsning, rett før 15.00 trakk jeg kølappen 008. På lystavla over skranka stod det 007. Ha – tenkte jeg. Jeg er jo ute igjen før jeg rekker å sette meg ned 😉 Og som antatt tok det ikke lange tiden før jeg ble ropt opp. “ASKELAND?????” – “MEG!” – ropte jeg tilbake. Fint, jeg trenger en legemelding, forklarte jeg. Noen minutter senere satt jeg meg tilbake i venteværelset, etter å avgitt forklaring til sykepleieren om min tilstand. Digg, snart ferdig, snart ute, tenkte jeg igjen.

Så begynte klokka å gå… 15 ble til 16, og 16 ble til 16.45. “ASKELAND!”- brølte sykepleieren igjen. Men neida, ikke skulle jeg få snakke med en lege helt enda. Det ville jo vært for lett. På tide med noen prøver. “Den turkise stolen, takk”. Jeg så på stolen med et spørrende blikk, og hun nikket bekreftende. I det jeg lente meg tilbake, for å åpne munnen, slik at hun kunne ta de vanligfe spyttprøvene, kastet hun seg mot meg med en gigantisk nål, dro fingeren min til seg og begynte å hakke løs på den med gjentatte hogg! Jeg satte i et brøl da blodet begynte å fosse! Uten å overdrive; det var blod OVERALT! Spruten stod i taket, i trynet på sykepleieren, utover hele meg og bortover alle de medisinske apparatene på benken. Det var et regelrett blodbad på legevakten i Tønberg, torsdag 19 januar.

Ikke før jeg var tømt for blod, svimlet med øynene og nær datt av stolen ble jeg hivd tilbake på venterommet som en sekk med poteter. Bare for å skulle vente enda litt, før den hellige legen skulle finne det for godt å bruke sin dyrebare tid på meg.

Ikke før klokken var passert 19.00 – 4 timer etter at jeg blid og munter, om noe svett, ankom legevakta, var jeg på vei ut igjen… Med en resept i hånd, sykemelding på innerlomma og tømt for blod var det bare å begi seg ut på den lange turen til apoteket. 6 dagers sykemelding og Penicilin i 10 dager. 4 ganger om dagen. Tensotile streptokokker. Svært smittsomt. Great.

Jaja, det var min dag da..! Jeg håper din har vært hakket bedre! 🙂 Og ey, har du ikke lest innlegget mitt om å planlegge bedre, anbefaler jeg deg virkelig å ta en titt!! Det har fått mye hyggelige tilbakemeldinger! Les det HER.

Vi snakkes igjen i morgen da 😉

-xoxo-

Legg igjen en kommentar :)