Endelig er jeg en råstolt eier av det fantastiske Canon 80D! Gjør det klar for at denne bloggen får et voldsomt visuelt løft!

Det er en stund siden sist jeg skrev på bloggen her. Nå har jeg SÅ mye på hjertet fremover! Hold dere fast 😀 

OG – Er det sånn at du hater tekst, men liker bilder..? Sjekk ut INSTAGRAMen min for å bare se bilder! Her kommer det mye nytt hver uke!

Det er ca 10 dager siden jeg ble eier av kameraet jeg har siklet på siden lenge før jul!!! Eller – for å være helt ærlig, så er dette faktisk storebroren til det jeg har siklet på! Men etter timer med research fant jeg ut at det var så mange fordeler med dette, kontra det noe mindre, og speilløse M5, at det ville være galskap å ikke kline til når muligheten først bød seg. Og aldri har jeg vært med på en smoothere overgang.

– Legg ut gammel tv og forrige kamera på finn.no
– Send melding til en som solgte 80D i Sandefjord
– Tv og kamera blir solgt ila 2 dager
– Canon 80D hentes i Sandefjord for en SUPERpris, med SUPERlinser med på kjøpet bare dager senere.

Når dette kameraet, som er så godt som ubrukt, i tillegg klokka inn på nesten halvparten av prisen av M5´en, var valget LETT!

My baby

Det er to absolutte årsaker til at jeg ville ha nettopp dette kameraet, når jeg først hadde slått fra meg tanken om M5! Det ligger noe i luften fremover. En tanke om å gjøre noe helt nytt og spennende, som Norge aldri har sett tidligere. Og i den forbindelse måtte kameraet være bra på både bilde OG video. Allsidighet ble da stikkordet jeg hiiiiget etter. Dette kameraet gjør ingen av delene best på markedet, men begge deler bedre enn konkurrentene om man skal sammenligne både og, og med pris 😉

Dersom noen skulle være interessert gjør jeg mer enn gjerne en review på dette kameraet en annen dag. Det fortjener det.

10 dager – 3000 bilder

Det eneste problemet har jeg støtt på så langt, er at jeg ikke klarer å stoppe å ta bilder.. Og minnekortet har bare 30GB lagringsplass. Macen har bare 120. Heldigvis har jeg jo bola den med noen tusen ekstra gigabyte med DENNE fantastiske innovasjonen! (Om å få 2120GB ekstra på maskinen din).
Men når jeg kommer hjem fra en liten rusletur i skogen med 630 bilder å titte gjennom, velge ut de beste fra, og redigere… – Ja da klikker det for både meg og stakkars lille macen. 15 gb i bilder på noen timer…. Så et billig kamera kan fort ende med å bli dyrt når jeg må investere i ny maskin til 15.000,- *sinnasmiley*

For ja – Siden jeg overtok vidunderligheten fra den sympatiske Sandefjord-mannen har det altså blitt knipset godt over 3000 bilder! Fyfa*** det er mange bilder! Og når 10% av disse er gode nok til å komme til “final cut”, blir det fort noen timer foran retinaskjemens blendende lys i redigeringskoma. Søvn? Eeeehh. Senere.

Månedammen – sett gjennom en 10-18mm linse, montert på mitt FANTSTISKE Canon 80D
Canon 80D – 10-18mm

Men det blir i det minste godt med mosjon av en sånn hobby da 😀 Det liker vi!

Påskekoooooos

Nå har jeg også nettopp kommet hjem fra Stavern, hvor jeg har hatt den formidable glede av å henge med denne fantastiske karen – Thoresen, som jeg ikke har sett på evigheter! Det er ikke mye som slår en skikkelig god hyttetur når man har mye å catche up på, altså 😉

Dette er altså Thoresen 🙂 Og bildet? Selvsagt skutt med Canon 80D. For anledningen med 18-135mm linse

I går og i dag har vi valset rundt i Mølen- og Nevlunghavns-området og knipsa bilder som gale. Men det skal sies at det er LITT irriterende at hans Samsung Galaxy s6 tar bilder som bedre ut rett fra kamera enn mitt.. Og det er altså en TELEFON! Mens jeg flyr rundt med et kamera som opprinnelig koster nesten 15.000 med hus og linse tilsammen. Men i redigerinsarbeidet i etterkant viser monsterbabyen min seg frem! Da kan det ikke sammenlignes! 😀

*Digresjon – Jeg forsøkte å søke på google etter “Monsterbaby” for å finne et fengende og illustrerende bilde å bruke.. 
*Tips – Ikke gjør det samme :S – Det blir ikke noe søvn på meg i natt..! Holy bejizes!!!

At hytteturen ikke er blitt dokumentert, er det ingen som trenger å lure på..! 😉 (Alle bilder under er tatt med 10-18mm linse)

Så der har du det – nytt kamera – Endeløse muligheter! Hva syns du? Er bildene blitt noe bedre, eller ser du ikke så mye forskjell?

Uansett – Som jeg startet denne posten med; Det er en stund siden sist jeg skrev her inne nå! Jeg har rett og slett ikke hatt noe å dele med dere, som jeg har følt har vært interessant nok til å bry tiden din med. Fremover har jeg dog MYE på hjertet – og det ville betydd enormt mye for meg om du hang på videre 😀 Vi skal ha det mye gøy fremover! 😉

Snakkes snart da 😀

Au revior!

Legg igjen en kommentar :)