Det er en sann glede å endelig kunne presentere et helt nytt konsept på bloggen – som jeg har jobbet med i noen måneder nå!!

Jeg er i ferd med å legge et langt halvår med blodslit bak meg. Et halvår der fokus utelukkende har vært på jobb, og spare penger. Det har gått hardt utover psyken å ikke ha overskudd til å slippe meg fri med alle de tingene jeg har hatt lyst til. Bloggingen har uteblitt, treningen har uteblitt, og foto har vært det eneste jeg har hatt overskudd til. Men så henger det så vanvittig godt sammen, alt i hop. Der tidligere trening, blogging, sosialisering og kreative prosjekter fylte meg full av energi, har nå mangelen på det samme tappet meg. Og for hver ting jeg prioriterer bort, jo lavere overskudd.

Det er helt nødt til å ta slutt. I dag.

De siste månedene har en idé fått vokse seg til noe langt mer konkret.

For snart to år siden, la jeg ut min aller første bloggpost noensinne. Siden det innlegget har jeg flyttet til nytt domene to ganger, laget flere nettsider, tatt, og redigert, tusenvis av bilder. Jeg har regnet på at jeg har brukt over 1000 timer på youtube de siste to årene… 1000 timer. Det er ganske sykt. I prosessen har jeg åpnet, brukt og mestret en rekke programmer som Photoshop, Lightroom, Premier Pro, After effects og en rekke gratis-varianter rundt om på nett.

Et titalls apper er lastet ned for alt i fra lagring, til opplastning, redigering, oversikt over soloppgang og solnedgang, til å blogge på farta, eller sjekke dagens lesertall underveis. Det har vært apper, programmer, plugins og presets.. I hue og ræva.

 

 

Min aller først bloggpost noensinne!

Fra første, til siste innlegg på oslomann.blogg.no.

Etter en tid med blogging, flyttet jeg i fra Oslomann.no til andreaskeland.com – og derfra videre til andreaskeland.no som er dagens domene

Valget er tatt – Tiden er inne for å gi noe tilbake

Dersom alt går etter planen, blir jeg å se i startoppstillingen på en eller annen fadderuke om 8 uker. Om det blir Oslo, Bergen, Kristiansand eller Volda vil tiden vise. Søknadene ligger der ute på interwebzen og flyter as we speak.

Og det blir noe gøy! Noe kreativt. Aller helst medieproduksjon. Eller grafisk design. Så planen fremover er like enkel som den er vanskelig.. Gi noe tilbake til alle som er i samme situasjon som jeg var for to år siden – eller er i ferd med å komme ditt. Situasjonen der du ønsker å starte med enten blogging, fotografering, redigering av foto/video eller å bare skrive kreative tekster. Ikke kunne jeg kode, ikke hadde jeg skills i Photoshop eller Lightroom, og ikke visste jeg om andre steder jeg kunne gå for å redigere bilder heller. Alt jeg visste, var at de 15-20 ferdiglagde malene på blogg.no ikke holdt mål. Jeg ville ha den annerledes. Jeg ville ha den mer personlig. Og bildene skulle ikke bare være redigert med apple sine egne filtre.

Og for hver ting jeg lærte underveis, skjønte jeg hvor håpløst mye jeg hadde foran meg. For hver nye sving, fant jeg 100 nye dører. Man kan virkelig ikke åpne alle, og lære alt. Men kanskje jeg kan vise deg hvilke du burde fokusere på. Og hvilke du burde unngå.

YouTube og Blogg ftw!!!

Så – nok tripping rundt grøten – Her er slagplanen for bloggen og sosiale medier fremover!!

Hver uke vil jeg poste enten et innlegg, eller en video om et av de mange emnene innenfor blant annet;

  • Blogging
  • Video
  • Foto og redigering
  • DIY – (Do it youtself) – egenproduserte løsninger jeg har kommet på selv som har spart meg for tusenvis av kroner – samtidig som jeg har kost meg halvt i hjel med å lage de 😀 Som denne eggetimeren som er blitt gjort om en til TimeLapse-rotator for GoPro og mobiltelefon!! 😀
Festes enkelt på de fleste flate flater, og er i tillegg magnetisk
Lett å bære med seg, og konge på design!
En enkel eggetimer, med en festedel kompatibel med GoPro gjør dette til et sterkt verktøy i kampen mot å få de beste timelapsene. Vris 45 grader pr kvarter, og gir beskjed når den er ferdig 😉

Lurer du på hva en Timelapse er? Ja – da skal jeg gi en smakebit på hva du har i vente!

En Timelapse

…. handler egentlig bare om å filme en lang video, for så å sette opp farten på klippet til alt i fra noen hundre prosent, til noen tusen. I eksempelet under har jeg gjort det på den tungvindte måten, som er å ta flere hundre bilder etter hverandre, for så å redigere de på macen før man deretter setter de sammen til en sammenhengende video. Øyet oppfatter 24 bilder i sekundet. Det vil med andre ord si at 24 bilder satt i rekkefølge, tett i tett, kan danne 1 sekund med timelapse. Eksempelet under er satt sammen av ca 250 bilder, som gir ca 10 sekunder spilletid. Bildene er tatt med ca 3 sekunders mellomrom, som gir et totalt tidsspenn på ca 12,5 minutt. 12,5 minutter samlet på 10 sekunder der, altså.

Vil du vite hvordan jeg lager en Timelapse, er det bare å følge med fremover!

Og det hele følger du akkurat når og hvor du vil!

Så håper jeg virkelig vi sees igjen snart!! 😀

Legg igjen en kommentar :)