Nå har jeg blogget i mer eller mindre halvannet år. Det å blogge er noe absolutt alle burde teste ut. Det er mange grunner til det.

Nå er jeg hverken rosablogger (foreløpig) eller noen storkar i blogg-miljøet helt enda – men jeg har likevel gjort meg noen ganske kule erfaringer. Etter jeg begynte å blogge har jeg nemlig lært veldig mye morsomt, om veldig mye spennende.

Å skulle produsere innhold støtt og stadig krever en viss form for kreativitet og kunnskap om en del ting. Siden jeg satte i gang har jeg lært meg, eller i det minste vært innom, Google analytics, Ad sense, Ad words, Adobe-programmene Lightroom, Photoshop, Premiere pro og After effects. I tillegg er jeg blitt pent nødt til å lære meg en del om foto og forskjellig utstyr. Et bilde er ikke bare et bilde. Det krever redigering, planlegging, oppsett og lyssetting. Hvert fall om man ønsker et litt ekstra kult preg på det. Når utstyr koster skjorta, blir man ganske flink til å finne kreative løsninger i hjemmet. En soft-box lager man fint med litt papp og bakepapir. En reflektor-skjerm kan fint bestå av en gammel pizzaeske og litt aluminiumsfolie. I dag ble stua et aldri så lite fotostudio. Og resultatet blir slett ikke halvgærent.

LES OGSÅ: Gründerdrømmen er endelig i gang!

I tillegg er det sjukt gøy å holde på med 😀

Når man har holdt på en stund…

… får man også i økende grad behov for å gjøre endringer på hjemmeside. Det kan være små endringer, eller en total makeover, slik som denne siden har gjort den siste uka. Man sitter sent på kvelden og tegner, skisser og drømmer.

Men det koster som regel skjorta å få noen til å gjøre jobben for deg. Da bør du finne noen som kan hjelpe deg litt. I prosessen blir man kjent med mange spennende mennesker. Utviklere, designere, blogg-guruer og fotografer. Og det beste av alt; De aller fleste elsker å kunne hjelpe til, med det de brenner for! Nettverket mitt av teknisk sterke mennesker har økt med en trillion prosent siden jeg satte i gang 😀 Om ikke gratis, så får du hvert fall ofte en svært god deal!

Det kommer en helt egen post om dette, veldig snart!

I fjor sommer satte jeg meg også litt inn i videoredigering, og lagde et par vlogg-poster! Særlig seriøst var det ikke, men om ikke noe annet lærte jeg litt om redigering av filmer, hvordan finne musikk man kan bruke som ikke er rettighetsbeskyttet og forskjellen på diverse videoformater. Veeeeldig gøy! Du kan jo ta en titt 😉

Poenget mitt er at underveis skjønner man at det er en hel del å sette seg inn i. Mye å lære. Og det gjør man underveis! Litt om ditt, og litt om datt. Resultatet er at man i løpet av ganske kort tid plutselig har lært seg en helt ny verden- og det har ikke føltes vanskelig! Det er de små skrittene man tar hver eneste dag, som gjør at man til slutt blir relativt stødig! Dét syns jeg er kult 😀

Dører åpner seg – trust me!

I kjølvannet av denne bloggen, har det åpnet seg så utrolig mange nye og spennende muligheter. Man kommer i kontakt med masse forskjellige mennesker, enten kollegaer i blogg-miljøet eller lesere som kommenterer på innlegg, stiller spørsmål osv! Drop out-innlegget alene sendte meg jo rett ut i tilværelse der foredrag ble en stor del av hverdagen. Og når folk begynner å kjenne deg som “h*n” som blogger, kommer det forespørsler om skriveoppdrag i øst og vest 😀 Bare nå på fredag skal jeg i et interessant og spennende møte i Oslo. Mer om det kommer!

Det jeg kanskje har hatt mest glede av når jeg skriver, er likevel å ha et sted hvor jeg kan uttrykke meg fritt – til alle og enhver som skulle interessere seg. Her er det ingen skjult agenda, eller noen som sensurerer. Det er utrolig deilig^^

Så til deg som har lurt på om dette er noe du skal gi deg i kast med; Gjør det! Det er en opplevelse jeg håper du får dratt nytte av. Og du aner ikke hva som skjer i andre enden! 🙂 Lykke til!

  • Reply lisekorsedahlblog 27/02/2017 at 8:14 pm

    Härlig sida du har! ;D

    • Reply andreaskeland 27/02/2017 at 8:19 pm

      Det setter jeg utrolig pris på at du sier 😀 Tusen hjertelig takk! Har du nettopp begynt å blogge du eller? 🙂

    Legg igjen en kommentar :)