Hold deg til få emner i bloggen

Dersom du leser dette, har du kanskje lekt med tanken på å begynne å blogge? Det syns jeg er sinnsykt kult! Men du er kanskje litt usikker på hvor du skal begynne, eller til og med hva du skal skrive om? Hold deg her litt til, så kanskje jeg kan dytte deg i riktig retning. Kult!

**Først og fremst må jeg bare få beklage for hovedbildet i denne posten. Jeg la meg i sola uten solkrem i dag… Jeg måtte presse Photoshop og Lightroom til det ytterste for å få redigert vekk solbrentheten som hadde teppebombet trynet mitt… Okei, nok om det! Let´s get to it!

For ca to år siden begynte jeg å blogge selv. På det meste hadde jeg tusenvis av lesere på hvert innlegg, og på de dårlige dagene kunne tallet være helt nede på 10-20. Det tok lang tid før jeg skjønte at mye hang sammen. Ikke alt, men ganske mye.

Mitt tema: Å hjelpe deg, med alt jeg lurte på da jeg begynte med blogg, foto og video!!

Så temaet for min blogg nå fremover, blir i all hovesak å dele mine erfaringer med å begynne å blogge med nettopp deg. Jeg kommer til å snakke om tekst, video, foto, få lesere, holde på de, skaffe nye, sosiale medier, nettverksbygging, engasjement, SEO (Search engine optimalization) og maaaaasse annet snadder! Har du ikke lest det aller første innlegget i denne serien, er det et fint sted å begynne; “Mine beste tips for blogg, foto, video og mer- Helt gratis!

Hold deg til et par emner eller temaer, og leserne dine vet hva de kan forvente!

Det er fort gjort å begynne å blogge, og bare pumpe ut tekster, helt uten en rød tråd, eller tanke bak. Noen av tekstene vil være bra, og noen ikke fullt så bra. Dessverre vil mange av leserne dine falle av dersom de ikke føler at de får det de “kom for”. Kanskje er ditt aller første innlegg en personlig historie du lenge har ønsket å dele? Eller at du skriver om hverdagsting på en interessant og morsom måte? Det finnes blogger om alt. Trening, livsstil, mote, klær, mat, personlige, tech, spill, vær og reise. Listen går videre i det uendelige.

Husk at den som har klikket seg inn, og lest et par av innleggene dine kanskje falt for et av temaene du skriver om. Dersom de ønsker å komme tilbake, er det sannsynligvis for å lese mer om det samme. Dersom ditt neste innlegg da handler om hunden din, og den fine turen i parken, er det ikke sikkert det var akkurat det de “kom for”. Et par slike innlegg, så har du allerede mistet mange. Og her er jeg mer skyldig enn noen andre. Se på de andre innleggene mine. Lite med rød tråd å spore der altså. Jaja – nå blir det andre boller!

Et ordtak sier; Less is more! Det er noe i det altså.

Problemet med å blogge om alt og ingenting, er at ingen vet hva de kan forvente neste gang. Det taper du lesere på. Big time!

Så dersom det er sminke som er din greie, kjør 70% av innleggene om det, og resten kan du gjøre som du vil med 😀 I det minste la annehvert innlegg ha en eller annen form for rød tråd. Hvorfor leser du de bloggene du gjør? Hva er det du forventer når du klikker deg inn? Hva om fotballfrue plutselig begynte å skrive om aksjer og økonomi? Ville du fortsatt å lese? De fleste som har gjort det stort innen blogging, har et ganske definert tema de skriver om. Med noen hederlige unntak. Noen kan klare seg med å skrive om absolutt hva som helst. Det er ikke flertallet, dog.

Men – Hva er det du brenner for?

Og det er her det er viktig at du finner ut hvem du er, og hva du vil skrive om. Skal bloggen være personlig? Underholdende? Opplysende om et tema? Uansett er det viktig for å fange leseren at du velger et tema som du selv brenner for. Da vil entusiasmen smitte over fra deg, til leseren. Klarer du det, og følger opp med godt innhold med jevne mellomrom, er du allerede svært langt på vei!

Så nå som du har begynt å tenke litt på hva du ønsker å skrive om, er det bare å gjøre seg klar for neste innlegg; “Hvordan begynne å blogge? #02 – Finn ditt publikum

I mellomtiden kan du følge meg på Instagram HERog følge meg på facebook HER!

 

Til neste gang – Hey Ho!

Legg igjen en kommentar :)